Ramazan SUBAŞI



 

Elektronik Teknolojisi

Meslek Yüksek Okulu Öncesi:

1995-2003 Öğretim yılında Yunus Emre İlköğretim Okulu’nu bitirdim. Başarılı bir öğrencilik dönemi sonrası maddi yetersizlikten liseye başlamadan tekstil atölyelerinde çalışmaya başladım. 15 ay tekstil atölyelerinde çalıştıktan sonra biriktirdiğim paralar ile “mesleğimiz olsun en azından” diyerek Tuzla Endüstri Meslek Lisesi’ne kayıt oldum.

Asıl listeden Elektronik Bölümünü, yedek listeden Bilgisayar Bölümünü kazanmıştım. Bilgisayar alacak maddi olanak olmadığı için Bilgisayar Bölümüne kayıt şansımı kullanamadım.

Lisede iken aktif ve başarı bir öğrencilik dönemi geçirdim; 2. sınıfta folklor ve tiyatro (okulun ilk tiyatro topluluğu) topluluğunda, 3.sınıfta folklor, tiyatro ve robot kulübünde çalışmalar yaptım.

Lise bittikten sonra, yine maddi yetersizlikten, bir süre fabrikalarda daha sonra bir şirketin teknik servisinde çalışmaya başladım. Bir yıllık aradan sonra tekrar eğitim hayatına dönerek Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Elektronik Bölümü’nü kazandım

Meslek Yüksek Okulu Sonrası:

Kesin olmamakla beraber (DGS sınav sonucumdan o şekilde anladım) MYO’yu bölüm birinciliğiyle bitirdim. Tekrar teknik servislerde çalışmaya başladım. Bir süre sonra çalışmak istediğim alana yöneldim ve bir AR-GE firmasında çalışmaya başladım. Bir süre sonra DGS için dershaneye yazıldım (hayatımdaki dershane dönemidir) Dershane ve işi bir süre aynı anda yürüttüm, sonra işten ayrılarak tamamen dershaneye yöneldim.

DGS’de Türkiye Sayısal 351.liği ile Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği’ni kazandım.  Hayatıma yön veren olaylar bu süreçte gelişti diyebilirim. İzmir’de iken teknik insanların sosyalleşmesi ve ortak projeler geliştirmesi için çalışmalar yapmaya başladım.

Bu dönemde “Teknik Sohbet” adında Youtube canlı yayını yaptım. Teknik insanları bir araya getirme fikrini gerçek hayata taşımak için “İzmir Hackerspace”i arkadaşlarımız ile birlikte kurduk. Bu dönemde SAMM Teknoloji’nin organize ettiği Raspberry Pi Atölyeleri’nde donanım odaklı sunumlar yaptım.


“Maker Hareketi”nin oluşumu ve gelişimi süreçlerinde yer alarak; İzmir ilk “Maker Fuarı”nı EGE Üniversite’si  ile beraber organize ettik. 2014 İstanbul Mini Maker Faire’de katılımcı, 2015 İstanbul Mini Maker Faire’de Kuratör olarak görev aldım. Şu an hem İzmir,  hem de İstabul Maker Faire’in organizasyonunda aktif rol alıyorum.


2015 yılının Şubat ayında İstanbul’da  bir firmanın Ar-Ge bölümünün sorumlusu olarak işe başladım. 2015 yılının Haziran ayında SAMM Teknoloji’de ürün müdürü olarak işe başladım.

SAMM Teknoloji bünyesinde başlattığım “Raspberry Pi Sınıfı Projesi” kapsamında okullara “Raspberry Pi Sınıfları” kurulumları yapıyoruz. Aynı zamanda “Raspberry Pi” ve “IoT” konularında seminer ve eğitimler veriyorum. Özellikle öğrencilerin kodlama, programlama öğrenmeleri konusunda geliştirdiğimiz “Raspberry Pi Sınıfı Projesi”ni kısa vadede tüm Türkiye’de yaymaya planlıyoruz.

Hayatta başarılı olmanın en temel özelliğinin çalışmak, vazgeçmemek ve işini severek yapmak olduğunu söyleyebilirim. Tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum.