Gürhan KARAMUSTAFA



 

Elektronik ve Haberleşme Mühendisi  

 

1982 yılında elektroniği çok sevdiğim için, Tekirdağ Meslek Yüksek Okulu’na ön kayıtla kayıt yaptırdım. O günkü dikey geçiş şartlarına göre, mezun olanların içinde %10’a girmek gerekiyordu.Tabii not ortalaması da 70’ in üzerinde olmalıydı.. Bir de mezuniyetten sonra 2 yıl mesleki çalışma şartı... Zor gözüküyordu, ama neden olmasın dedim ve ciddiye aldım bu işi..

1984 yılında mezun oldum. Sırada askerlik vardı. Fakat bir de kanun:”Bir yüksek öğrenim kurumunu bitiren kişi, bitirdiği yıl ikinci bir yüksek okula kayıt yaptırmazsa askere alınır” diyordu. Zorunlu olarak, Mart 1985 tarihinde askere gittim ve 1986 Ağustos ayında bitirdim. Kaldı 2 yıl çalışma şartı... Askerliğin 15 ayını elektronik kademede mesleki tecrübe ile belgeleyerek, kalanını da özel bir şirketten 24 aya tamamlayarak, bu şartı da yerine getirdim.

İTÜ, dikey geçiş için 2 kontenjan ayırmıştı. Ya çok fazla kişi başvurursa şansım ne olurdu? Neyse ki; şans benden yana idi, mezuniyet ortalamam 90 civarı olduğundan, İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü’ne kayıt yaptırdım. İlk yarıyılda hocalara soru bile sormaya cesaret edemiyordum. Çünkü ağustos ayında askerden gelip, ekim ayında okula başlayınca hocalara komutanım diye hitap etme  durumuyla karşılaşıyordum..Çok zorlu bir mücadeleden sonra, 1990’da mezun oldum. 1989 yılında  3. sınıf bitince bir de evlilik işini  hallettim.

Sıra iş bulmaktaydı. Son sınavıma girdikten sonra, aynı gün iş görüşmesine gittim ve kabul edildim. Günlerden çarşamba idi. Pazartesi başlayabileceğimi söyledim. Ne de olsa okul bitmişti ve birkaç günlük tatil yapmaya hakkım vardı. Ama paramız da yoktu. Eşimin iki bileziğini bozdurup, güzel bir tatil yaptık.

Bu işimde 3 ay çalıştım ve Aytekin Erdem Hoca’mın teklifiyle Tekirdağ Meslek Yüksek Okulu’nda ders vermeye başladım. Bir yıl içinde Amerika’ya gönderilecektim eğitim için. Bu, Dünya Bankası’nın bir projesiydi. 12 aylık Amerika eğitiminin sonunda 18 ay çalışırsanız tazminatsız istifa edebiliyordunuz. Ben uzun yıllar okulda kalmayacağımı bildiğim ve kendi işimi kurmak istediğim için, 18 ay sonunda istifa bana etik olmayan bir davranış olacağından, kafamdan bu işi sildim. Bir yarıyıl (1990-91 kış yarıyılı) elektronik dersleri verdikten sonra TMYO’dan ayrılarak bir gazete ilanıyla tıbbi cihaz satan bir firmaya girdim. 6 yıl çalıştıktan sonra ayrılarak, kendi firmamı Ekim 1996 tarihinde kurdum. 12 yıldır tıbbi cihaz satış ve teknik servisi yapıyorum. Sattığım marka ultrasonografi cihazını dünyada bilen birkaç kişiden biriyim. Amerika’ya, Arabistan’a, Yunanistan’a, İngiltere’ye teknik servis veriyorum.

İyi ki Tekirdağ Meslek Yüksek Okulu Elektronik Bölümü’ne kayıt yaptırdım ve iyi ki Aytekin Erdem Hoca vardı. Bu günkü rahat koşullarımın kaynağı Tekirdağ Meslek Yüksek Okulu ve azimli çalışmaktır.

Tüm arkadaşlara yol göstermesi dileğiyle...