Aslı SERAKİBİ



ASİLSERA İNŞ KİM GIDA SAN. VE TİC LTD. ŞTİ  

YÖNETİM  KURULU BAŞKANI

 

DEĞERLİ HOCALARIM VE SEVGİLİ MESLEKTAŞLARIM;

Hızla geçen yıllar içinde geriye dönüp baktığımızda; geçtiğimiz yolları, yaşanmış tecrübeleri iyisi ve kötüsüyle biriktirdiğimiz anıları hatırlar, yeri gelir hüzünlenir, yeri gelir güleriz.

Değerli hocam Sn. Hakan MUTLU beni arayıp, meslek hayatımla ilgili bir biyografi hazırlamamı istediğinde işte bu duygular içinde hem çok mutlu oldum, hem de çok hüzünlendim.

Kendisine huzurunuzda tecrübelerimi anlatma fırsatı verdiği için çok teşekkür ederim.

2000 yılında TRAKYA ÜNİVERSİTESİ İKLİMLENDİRME ve SOĞUTMA bölümünü kazanarak ön lisans eğitimime başladım. Bölümüm ile ilgili yeterli bilgiye sahiptim ve isteyerek seçimlerim arasına yazmıştım. İki yıllık eğitimimde branşımız ile ilgili gördüğüm her ders bana amaçlarımı ve hedeflerimi belirlemem konusunda yardımcı oluyordu.

Sektörümüzü ilgilendiren fuarları kaçırmıyordum. SODEX İKLİMLENDİRME SOĞUTMA FUARI bunlardan biridir.

Meslek hayatımız, hepimizin de bildiği gibi staj ile başlar. Staj, maalesef ki günümüzde bazı arkadaşlarımız tarafından önemsenmese de aslında bizim ilk referans noktamızdır. Ve iş başvurularımızda oldukça etkilidir.

Iki yıl boyunca stajımı BOTES Klima’da tamamladım. Botes Klima Alarko’nun Marmara Bölge Bayiisi idi. Taahhüt ve proje işlerini orada sevdim. Ve iyi bir şantiyeci olmayı amaç edinmiştim. Başarılı bir staj ödevi hazırlayıp, Hakan Hocamdan 100 puanı da almıştımJ

İki yıllık ön lisans  öğrenimimi, bölüm ikincisi olarak tamamladım. Başarılı bir öğrenci olmanın gururu ile ilk olarak staj yaptığim firmaya iş başvurusunda bulundum. Yalnız, elemana ihtiyaçları olmadığını söylediklerinde dünyam yıkılmıştı. Ne de çok inanmıştım beni işe alacaklarına …

Okul bitmiş 2 ay geçmişti. Hiçbir başvurudan sonuç alamıyordum. Arkadaşlarımın hepsi benim işe başladığımı düşünüyorlardı ve soran olmuyordu. Bir gün sınıf arkadaşım Yavuz hatır sormak için beni aradığında, çalışmadığımı öğrendi. Hakan Hocamız ona iş yönlendirmesi yapmış ama henüz görüşmeye gitmemişti. Avrupa Yakası’nda oturuyordu. Kendisine uzak olduğu için benim gitmemi istedi. Ve  KERVANCI İŞ MAK. LTD. ŞTİ.’ne görüşmeye gittim. Hakan Hocamın ve staj yaptığım Botes Klima’dan da aldıkları güzel referanslar sayesinde işe kabul edildim.

Kervancı iş. Makinaları ltd. Şti.. HICON Marka Klimaların Türkiye Distiribütörüydü.

Satış Sonrası Hizmetler Müdürlüğü’nde Servis Sorumlusu pozisyonunu vermişlerdi bana.

3 yıl boyunca pozisyonumun tüm sorumluluklarını yerine getirirken, sorumlusu olmadığım Satış Biriminde bile çalışmıştım.( Unutmamak gerekir ki satışa en iyi desteği teknik elemanlar verir) Kervancı’da çalıştığım dönem boyunca stok depo yönetimi, servis eğitimleri, ön muhasebe ve müşterileri problem çözüm merkezi vb. aldığım görevler ile deneyim kazanmıştım.

Sektörel dermeklerin eğitimlerini fazlasıyla önemsiyor ve mutlaka gidiyordum. Bu bana hem çevre edinmeme hem de eğitimime katkı sağlıyordu.

Üçüncü yılımın sonunda  şirketin yönetiminde değişiklikler olmuştu. Ve firma gün geçtikte klima işinde farklı stratejiler deneme heyecanıyla, bana gore de yanlış adımlar atıyordu.. İyice soğumuş ve farklı bir firmaya geçmeyi düşünürken Elco Klima ltd. Şti’nden görüşmeye çağrıldım.

2005 yılında bir yıl kadar Elco Klima ltd. Şti’nde çalıştıktan sonra yine bir yetkili servisimin referansı ile GE markasının servis müdürü ile iletişime geçtim.

ENKAY GROUP şirketleri, Türkiye’de Generel Elektrik markasının distribütörü olarak beyaz eşya sektörüne hizmet veren ve Enplus Mağaza yapısına sahip olan güçlü bir firma idi. Ve burada çalışmak da benim hayalim… Böylece 2005 yılı sonunda Enkay GROUP’da çalışmaya başladım.

GENERAL ELEKTRİK ‘te çalışmak meslek hayatımın dönüm noktasıdır diyebilirim.

Kurumsal kültürden gelmiş bir müdür ile çalışmak ise özgüvenimi kazanmama ve yeteneklerimi geliştirmeme vesile oldu.

Şirket personel eğitimlerini organize edip, mağaza personellerinin  servis ile ilgili sorunlarına çözüm buluyordum. Satış personel eğitimleri ve yetkili servislerin denetimleri ile yoğun ve keyifli geçen bir çalışma dönemi geçiriyordum.

Müşteri şikayetleri ve yetkili servislerden gelen teknik arıza sorunları tarafıma aktarılıyor ve yurtdışına raporlama yapıyordum.

Yaşadığımız önemli sorunlardan biri de ankastre cihazlardaki pas lekesi ve buzdolabı içinden gelen kötü koku şikayetleriydi. Bu konu bilgi alanımın çok dışında kimya ile ilgiliydi. Birçok kimyasal üreten ve yurtdışından ithal eden yerli yabancı firmalar ile irtibata geçip onlardan sorunumuza çözüm getirecek ürüne bizi yönlendirmelerini istiyordum. Gönderdikleri ürün numunelerini alarak, denemeleri için teknik ekiplere veriyorduk. Sahada ve atölyede birçok denemeler yapıldıktan sonra. sonunda Alman kimyasal üretici WINKEL AŞ.ile anlaşarak Türkiye genelinde servilerimize de çok fayda sağlayacak ürünü bulduk. Ve  Satış projesini başlattık.

Proje gayet başarılı ilerliyordu ve müşterilerin cihazlarını temizleme sorunları çözülüyordu.

Her şey gayet güzel giderken 2008 yılının ortasında kriz nedeniyle şirket personel çıkarmaya başlamıştı. Ve sıra bizim departmana da gelmişti. Benim elektronk bölüme geçmemi istiyorlardı. Kısacası, seni çıkartacak bahane bulamıyoruz. Sen nasılsa bunu kabul etmez ayrılırsın,  strajesini üzerime oynamaya başlamışlardı.

Bir karar vermem geriyordu ya başarısız olacağımı bile bile dediklerini kabul edecektim ya da ayrılacaktım.

2008 Haziran’da Enkay Group’dan ayrıldım.

Bir şirkete girip çalışıp yeniden başlamak artık içimden gelmiyordu. Motivasyonumu kaybetmiştim. Aslında Enkay’da   hayata geçirdiğimiz proje çok da başarılı olmuştu. Bu projeyi tüm sektör ile hayata geçirmek mümkün müydü?

Nasıl olurdu ve nasıl başlayacaktım.?

İşte değerli dostlarım;  herşey bana inanan insanların manevi desteği ve azmim sayesinde hayat buldu. Kendi şirketimi kurdum ve WINKEL a.ş ile distribütörlük anlaşması yapıp sektörümüze hitap eden kimyasalları, kendi markam STERİL ile getirtip satmaya başladım.

8 yıllık dişimle tırnağımla kurduğum şirketimi bir bebek gibi her geçen gün biraz daha ileri taşıyabilmiş olmanın gururu içerisindeyim.

Sözün sonuna gelirken; iş hayatında sözünüz bir, yolunuz da ise kararlı olun.. Önce kendinize inanın ve fırsatların kaçmaması için cesaretinizi hep koruyun…

Tüm arkadaşlarıma hayallerinin de ötesinde şans ve başarı dilerim.

Sağlık, güzellik ve mutlulukla kalın…

Aslı SERAKİBİ