Özkan TOPTAN



 

Elektrik Bölümü

Değerli Arkadaşlar,

40. kuruluş yıldönümünü kutlayan okulumuzun daha nice 40 yıllara ulaşması temennisiyle, mezuniyetten sonraki tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

1995-1997 yılları arasında okulumuzda öğrenim gördükten sonra Kocaeli Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’ ne dikey geçiş yaptım. 2002 yılından bu yana çalışma hayatıma elektrik mühendisi olarak devam etmekteyim.

Sırasıyla Norsis Elektrik LTD (Saha Mühendisi), EMP Muhendislik LTD (Elektrik Dizayn Mühendisi), Rönesans İnsaat A.Ş.(MEP Koordinatörü) firmalarında çalıştım.

Halen yurtdışında özel bir firmada Elektrik Dizayn Müdürü olarak çalışmaktayım.

Sizler gibi geleceğimizin teminatı genç arkadaşlarımıza iş hayatınızda başarılı olabilmek için önerilerim;

1.       İşinizi sevin.

İş hayatındakı başarının birinci kuralı yaptığınız işi severek yapmaktır. Bunun icin sevdiğiniz mesleğe yönelin.

2.       Eşinizi sevin.

Başarının ikinci önemli etkeni de iyi bir eş, mutlu bir aile yapısıdır. Evinde mutlu olan işinde de mutlu olur.

3.       Umutvar olun.

İnsanlarımızın geleceğe dair umutlarının solduğu günümüzde her zaman umut var olun. İyimser olun. Bu iç huzuru yakalamanızı, olaylara daha serinkanlı yaklaşmanızı, ve hata yapmanızı en aza indirir.

4.       Uzman olun.

İşiniz ile ilgili en iyisi olmaya bakın. Her konudan biraz anlamaktansa, «Konusunda uzmandır, O’ ndan daha iyisi yoktur» dedirtin. Bu size her zaman için iyi bir maaş ve iyi statü olarak geri dönecektir.

5.       Yabancı dil ve bilgisayar öğrenin.

Ekonomik alanda sınırların ortadan kalktığı günümüzde, en az bir dil ( İngilizce artık bir dünya dili olarak herkesin kullandığı ortak dil haline geldi) veya çalışmayı istediğiniz alan ve ülkeye göre ikinci bir dil daha öğrenin. Bilişim çağının gerekliliği olarak mutlaka bilgisayar, ofis programlarını ve autocad programlarını öğrenin. Bunlar bile başlı başına iş olanağı sağlamaktadır.

6.       Sorun olan değil, sorun alan personel olun.

Amirlerinize bir konu hakkında bilgi verirken, sadece sorunları değil, sorun ile ilgili kendi çözümlerinizi de bildirin. Böylece, problem üreten değil, problem çözen eleman olursunuz.

Sevgili arkadaşlar,

Yurt dışında milyarlarca dolarlık işler yapan Türk firmalarının ana sermayesi sizler gibi pırıl pırıl zekası olan, çalışkan gençlerimizdir. Bunun bilincinde olarak, geleceğe iyimser bakınız.

Saygılarımla,