Saltuk TARHAN



 

Elektronik Bölümü

Tekirdağ Meslek Yüksekokulu Elektronik Bölümü’nden 1986 yılında mezun oldum. O yıllarda dikey geçiş yapabilmek için, iki yıl dışarıda çalışma zorunluluğu vardı. Ama bu uygulama Marmara Üniversitesi’nde dikey geçiş şartları arasında yer almadığından ara vermeden, Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi, Elektronik ve Bilgisayar Bölümü’ne kayıt yaptırdım. Bu şekilde dikey geçişle geldiğim bölümden dönem kaybetmeden iki yıl sonra mezun oldum. 1989 yılında Etimesgut Zırhlı Birlikler Okulu’na Yedek Subay olarak katıldım.  Temmuz 1989’da Asteğmen rütbesiyle mezun olarak, Balıkesir Astsubay Hazırlama Okuluna tayin edildim. Burada görev yaptığım süre içerisinde askerlik mesleğini tanıyarak sevdim. Bu arada Deniz Kuvvetleri’nin elektronik branşında subay alımı yapacağını öğrenince Deniz Kuvvetleri’ne katılmak için başvuruda bulundum. Deniz Harp Okulu’nda yapılan ve yaklaşık beş gün süren sınavları başarı ile bitirdim. 1991 yılında da Deniz Teğmen rütbesine nasbedildim. 1991 yılında başladığım askerlik mesleğimi halen aynı gurur, heyecan ve mutlulukla sürdürüyorum.

İçinde yer almaktan her zaman gurur duyduğum mesleğimin ilk günden itibaren askerlikle ilgili ulusal ve uluslararası her türlü yayını ve haberleri güncel kalabilmek ve geleceğin teğmenlerini en iyi şekilde yetiştirebilmek adına sürekli takip etmeye devam etmekteyim. Bu düşüncelerle Marmara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Elektronik Haberleşme Eğitim Programında “Türk Boğazları Gemi Trafik Yönetim Bilgi Sisteminin İncelenmesi” konulu tezimi hazırladım ve yüksek lisans eğitimimi 2001-2003 yılları arasında birincilikle tamamladım.  

Bir süre dinlendikten sonra 2004 yılında Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Ana Bilim Dalı’nda başlamış olduğum “1950’den Günümüze Rum Azınlık Sorunları ve Fener Rum Patrikhanesi” konulu tezimle ikinci yüksek lisans eğitimimi 2006 yılında tamamladım.

Halen 2009 yılında atandığım Deniz Harp Okulu Komutanlığı, Elektrik/Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanlığı görevine devam etmekteyim.

Eğitim hayatıma başladığım Elektronik Bölümü’ne devam eden ve mezun olan öğrencilere tavsiyem, daima bir hedef belirleyerek okul/iş hayatına başlamaları ve bu hedef doğrultusunda branşlarında en iyi olmak için bıkmadan usanmadan çalışmaya devam etmeleridir; iyi bir eğitim iyi iş fırsatları doğurur. Saygılarımla…