Mustafa SÜSLÜ



 

Başarıyı şekillendiren 3K vardır.

1983 Konya Halkapınar doğumlu işçi bir ailenin çocuğuyum. Çocukluğumdan beri hayatın pek de yüzüme güldüğü söylenemez. Bütün eğitim - öğretim hayatım hep bir maddi imkansızlıklar ve sıkıntılar içerisinde geçmiştir. Ta ki sevgili büyüğüm, önce öğretmenim sonra abim şimdi de yaşam kaynağım olan ortaokul İngilizce öğretmenim Fatih NADASBAŞ beni İklimlendirme ve Soğutma Bölümüyle tanıştırana denk.

Meslek Lisesi Soğutma Bölümünü bitirdikten sonra piyasada çeşitli yerlerde Soğutma Teknisyeni olarak çalışmaya başladım. Sonrasında hayatımda ikinci bir sayfa açıldı. Tekirdağ Meslek Yüksekokulu 2002-2004 arasında okudum.  Alttan hiçbir ders almadan, ders tekrarı yapmadan bölüm ikincisi olarak mezun oldum .Okulda da bahar şenliklerinde tezgah açtım ,tavla turnuvası düzenledim ,kan bağışı kampanyası düzenledim ,kredi yurtlar kurumunda kaldım öğrenci temsilcisi olup yurt başkanlığı yaptım velhasıl kelam aktif bir öğrenciydim.

Mezun olduktan hemen sonra baba nasihatı dinleyerek askerliği çıkardım aradan ve geldim piyasada çeşitli yerlerde SOĞUTMA TEKNİKERİ olarak çalışmaya başladım.2008 yılının ortalarında kendi işimi kurup kendi sanatımı icra edip en azından yaşım gençken bir mekan işletmeciliğine soyunayım dedim.  Babamın meşhur bir lafı kulağıma her zaman küpedir. ‘Gezen tavşan ,yatan aslandan kısmetlidir.’ Sonra zamanla anladım ki maaş almakla, maaş dağıtmak aynı şey değilmiş. Dükkanla beraber ben de büyüdüm ve geliştim ve de gelişmeye devam ediyorum.Şu anda İstanbul Bahçelievler de Klima Kombi Yetkili Satış Bayisi ve Yetkili Servisiyim. Zamanında araba sürmek hayalken şimdi arabamız da var servis arabamız da çok şükür.

Yukarıda da belirttiğim gibi başarıyı şekillendiren 3K vardır. Kişinin taşıdığı ‘KARAKTER’, içinde bulunduğu ‘KOŞULLAR’ ve ‘KARİYER HEDEFLERİ.’ Eğer kişinin, büyük bir kariyer hedefi varsa, önündeki koşulların zorluğu gözünde küçülmeye başlar. Hedefler küçüldükçe, koşullar kişinin gözünde büyür. Kendini veya hedefini büyüterek, önündeki zorlukları aşanların hikayeleri, insanlığın iftihar tablosudur. Çünkü asıl önemli olanın önümüzdeki değil, içimizdeki şartlar olduğunu  gösterirler.
Kendinizi işinize adayın: “Kendi noksanlıklarımın çoğunu işime âşık olmak suretiyle aştım. Sabahları işe şevkle giden birinin yapacağı işin neticesi her zaman çok daha başarılı olur.” 
Çalışanlarınızın başarılarını mutlaka takdir edin: “Maddi tatmin elbette önemlidir, ama insanlara başarıları karşısında söyleyeceğiniz birkaç övücü söz paradan çok daha kıymetlidir.

Üstelik bedavadır.

“Başarı, sıra dışı düşünenlerin ve insanlara insan gibi davranmayı bilenlerin hakkıdır” 

Böyle bir platformda benim görüşlerime de önem veren kıymetli hocalarıma canı gönülden teşekkür ediyorum…

Saygı ve Sevgilerimle.

İkl.ve Soğutma TEKNİKERİ

Mustafa SÜSLÜ