Murat TURAN



 

22.08.1983

Trakya Üniversitesi T.M.Y.O İklimlendirme Soğutma Bölümü 2001-2003

Trakya Üniversitesi mezunu olarak iş hayatına atıldı. Yakınları'' hadi bir hevestir ''düşüncesinde iken kendisi 20m2’ lik ilk servis istasyonunu açtı. İşte TURAN KLİMA ' nın  20 personelle iklimlendirme ürünlerine ait proje ve servislik hizmeti veren firma haline gelme süreci bu şekilde başlamıştır.

TURAN KLİMA ortaklarından Murat TURAN 'ın aslında kariyer arayışı stajyer olarak girdiği fakat birkaç yıl sonra işlerin kötü gidişatı nedeni ile ayrılmak zorunda kaldığı sektörün dev firması ya da okulu olarak nitelendirilen TEBA firmasının iflas noktası oldu. TEBA’ nın iflasından sonra bir süre boşluk dönemi geçiren Murat bey  bu boşlukta kendi işini yapmaya karar verdi. O zamanlar PERPA TİC. MERKEZİ' nde  20 m2 bir dükkanda işe başladı. İlk aşamalarda yetkili servislik imkanı olmadığı için piyasadaki diğer servislere arıza bilgisine istinaden taşeron olarak arıza konularında çözüm sunarak devam etti. Bu noktada personel sayısı kendi dâhil iki kişiden oluşmakta ve servis aracı olarak babasının aileye ortak kullanım aracı olarak bıraktığı aracı gün içerisindeki uygun saatlerde kullanarak sağlıyordu.  Daha sonrasında desteğini bu oluşumun en başından ve   her aşamada yanında hissettiği ustası,  abisi  hem de şimdiki  ortağı olan GökhanBey’in  katılmasının hemen öncesinde  3 katlı; showroom kısmı , ofis kısmı  ve servis kısmı ayrı olan bir  dükkana taşınılmıştı. Bu süreçte ilk servis aracı alınmış diğer araç olarak da GökhanBey’in şahsi aracı kullanılmakta idi. Hemen sonrasında 7 çalışanı ve  Mitsubishi Electric  firmasına ait servis istasyonu olarak hizmet veren bir firma haline gelmişti.  Şimdi ise  TURAN SOĞUTMA ENERJİ VE KLİMA SİSTEMLERİ  adı altındaki şirkette 20 çalışanı, 8 aracı ve  İstanbul'un iki yakasında hem  servis istasyonları hem de Anadolu yakasındaki İstanbul'un en önemli showroomlarından birine sahip olan  ve Mitsubishi Electric firmasına ait merkez servislik hizmetini yürüten bir firma haline gelmiştir.

Halen bu konuda daha fazla ileri gidilebilecek potansiyel olduğunu düşünen ve Türkiye'nin diğer bölgelerinde ortak çalışma paydası içerisinde olabilecek firmalarla servis istasyonu oluşturmak için çalışmalar yürütülmektedir.